Google analytics

Google Analytics är ett statistikverktyg som Google tillhandahåller kostnadsfritt för alla internetanvändare med en hemsida, en blogg eller liknande och ett intresse av att veta mer om trafiken på sin sida.

Tack vare Google Analytics kan du som användare få veta hur många besök du har varje dag, hur många av dessa som är unika besökare, varifrån besöken kommer, vilka trafikkällor som driver mest trafik, hur lång tid dina besökare spenderar på din sida, hur många sidor dina besökare tittar på i genomsnitt med mera. Dessa är de vanligaste nyckeltalen att följa men långt ifrån de enda. Google Analytics känns i det närmsta oändligt när det kommer till information och spårbarhet.

Analysverktyg

Gör en djupdykning i informationen. Med standardrapporterna är det enkelt att mäta och tolka engagemanget på webbplatsen. Dessutom är det enkelt att snabbt skapa anpassade rapporter och besökarsegment och hitta viktig information som du vill dela med teamet.

Google Analysverktyg
Google Innehallsanalys

Innehållsanalys

Ta reda på webbplatsens mest lönsamma innehåll och hitta dolda dyrgripar med hjälp av innehållsrapporterna i Google Analytics. Där kan du se hur ofta användarna besöker varje enskild sida på webbplatsen, hur länge de stannar och hur ofta deras besök leder till omvandling. Du hittar alla rapporterna i avsnittet Innehåll.

Rapporter om det sociala nätverket

Den sociala medierevolutionen är här och den mognar snabbt. Mäter du den? Med sociala rapporter kan du mäta effekten av de sociala medierna på dina affärsmål och omvandlingar. Integrerad information om webben och det sociala nätverket ger en helhetsbild av ditt innehåll och din användargrupp.

Google sociala natverket
Google mobila-enheter

Analys av mobila enheter

Det blir allt viktigare att du förstår hur dina mobila webbplatser, appar och annonser fungerar och hur de leder affärer till dig. Med Google Analytics kan du mäta mobila webbplatser, appar och besök från webbanpassade mobila enheter, inräknat smartphones och enklare mobiltelefoner samt surfplattor. Vi hjälper marknadsförare att locka kunder oavsett skärmtyp och enhet, genom att ge dem insikter om hur de kan bli relevanta för kunderna och hjälpa dem i det avgörande ögonblicket. Se till att du skapar inriktade och effektiva marknadsföringskampanjer som når besökarna oavsett var de befinner sig